Kindvriendelijke restaurants in Hilvarenbeek en omgeving

Ben je een dagje uit in Hilvarenbeek, Diessen, Biest-Houtakker, Haghorst, Esbeek en Baarschot? Of geniet je juist van een heerlijke vakantie in ons mooie Brabant? Dan is het ook wel eens lekker om even niet te koken en gewoon aan te schuiven in een restaurant waar ook kinderen van harte welkom zijn! Wij hebben voor jou de meest kindvriendelijke restaurants in Hilvarenbeek en omgeving op een rijtje gezet.

 

Bezoek een gezellig familierestaurant

Heerlijckheid de Eksterhoeve | Kindvriendelijk restaurant met buitenspeeltuintje naast het terras

Welke leeftijd je ook hebt… bij de Eksterhoeve in Biest-Houtakker is iedereen van harte welkom. Heerlijckheid de Eksterhoeve is een pannenkoekenhuis maar tevens ook een bourgondisch restaurant. Naast dat je kunt kiezen uit een zeer ruim aanbod verschillende pannenkoeken, kun je ook gewoon bestellen van de á la carte kaart! Dus zijn de kids dol op pannenkoeken, maar kies je zelf liever voor een mooi stukje biefstuk van de runderen van boer Jos of een lekker visgerecht, dan is de Eksterhoeve een ideale plek.

Wat is er speciaal voor de kinderen?
Kinderen vermaken zich uitstekend aan tafel en bij goed weer is er zelfs de buitenspeeltuin naast het gezellig terras. Aan tafel krijgen ze een kleurplaat met potloden, zodat ze zich ook tijdens het wachten aan tafel prima kunnen vermaken.

Taverne In de Brouwerij | Kindvriendelijk Pannenkoekenrestaurant met grote airtrampoline

Een pannenkoek zoals je deze nooit eerder op hebt… Bij pannenkoekenrestaurant In de Brouwerij te Baarschot weten ze wel hoe je indruk kunt maken met een pannenkoek! Voor de kinderen een lekkere zoete pannenkoek met aardbeien en voor de ouders een culinaire hartige Indonesische pannenkoek met een biertje erbij.

Wat is er speciaal voor de kinderen?

Naast het terras is een grote airtrampoline waar de kinderen zich uit kunnen leven voor en na het eten, zodat jij nog even na kan genieten van je hapje of drankje. En voor de tractorfans… de kok kan zelfs een tractor pannenkoek maken! En een ijsje met discodip en m&m’s zetten het puntje op de i.

Herberg in den Bockenreyder | Een écht Brabants restaurant midden in het bos

Lekker buiten spelen in het bos en daarna een hapje eten bij Herberg In den Bockenreyder in Esbeek. Of je nu kiest voor een lekkere Brabantse uitsmijter en de kinderen voor een broodje met jam of hagelslag. Herberg in den Bockenreyder is een fijne plek voor alle leeftijden. Een groot terras midden in het bos. En voor wie niet uit Brabant komt… let vooral ook even op het dialect want dat zie je hier overal terug. Zelfs als je naar de wc gaat.

Wat is er speciaal voor de kinderen?

Kinderen kunnen lekker ravotten in het bos of plaats nemen in de trein helemaal uit hout gesneden. Ezeltje “Driekse” is ook favoriet bij de kinderen. Die loopt namelijk gewoon gezellig over het terras tussen de mensen door. Er zijn ook regelmatig paarden die hier even pauze houden, dus kinderen die dol zijn op dieren kijken hier hun ogen uit.

Tip: Bestel eens de ijscoupe “vur de echte snoepkont”. Hoe Brabants wil je het hebben?

Terras met speelgedeelte

Herberg den Hemel | Spelen in de zandbak, klauteren in de klimboom of een spelletje spelen dat kan hier gewoon!

Herberg den Hemel in Hilvarenbeek is een restaurant in landelijke sfeer voor lunch, diner en borrel. Voor ieder wat wils met een bourgondisch sausje. Er is een groot terras met zowel een open als overkapt gedeelte. Neem lekker plaats met je gezin en laat je verassen door de lekkere gerechten op de kaart.

Wat is er speciaal voor de kinderen?
Voor de kinderen is er een grote zandbank in de schaduw, een klimboom én een grote goed gevulde spelletjeskast. Daarnaast is er voor de kinderen genoeg te kiezen op de menukaart. Wat denk je van Stannetje het Snackmannetje, Floddertje het Moddertje en Toppie kleine Hangoppie. Dat is het onderzoeken zeker waard!

De Gulle Brabander | Ideaal voor een dagje uit, spelen in de grote speeltuin én lekker eten

Of je nu bij De Gulle Brabander komt om een kopje koffie te drinken en de kinderen te laten spelen in de speeltuin of juist een gezellige middag hier verblijft met vrienden voor een lunch of diner terwijl de kinderen losgaan in de speeltuin… het kan hier allemaal.

Wat is er speciaal voor de kinderen?
Bij de Gulle Brabander zullen de kinderen zich uitstekend vermaken. Naast het terras ligt namelijk een grote buitenspeeltuin. In de speeltuin vind je een airtrampoline, springkussen, familieschommel, glijbanen, klimtoestellen, schommels en een wip. Kortom, genoeg vertier voor je (klein)kinderen. Ook is een speciaal ijsjesloket, waar de kinderen zelf een ijsje kunnen bestellen.

 

 

Maak je er graag een dagje uit van? Er is genoeg te beleven in Hilvarenbeek!