Monumentenroute door de historische kern

Op ontdekking...

De historische kern van Hilvarenbeek telt vele monumenten. Binnen een straal van een kilometer van de Vrijthof, het groene hart, zijn elf stenen aangebracht in het straatwerk. Met behulp van een routekaartje kun je al wandelend op zoek naar deze attentiestenen. Op elke steen staat informatie over het betreffende monument, samen met een foto van vroeger. Via QR-codes op de stenen kun je meer informatie opzoeken.
De wandeling start én eindigt op de markante Vrijthof, waar je na afloop lekker kunt genieten van een hapje of drankje op een van de vele terrassen.

Ook met kinderen een leuke route om als spannende speurtocht te lopen! Onderweg is van alles te beleven en te bekijken. Bezoek en beklim de Beekse toren of museumbrouwerij De Roos. Hier kun je nog even verder op avontuur, ze hebben een speciale speurtocht voor kinderen!

De routebeschrijving is verkrijgbaar bij Hilvarenbeek Infopunt, Vrijthof 11. Daar start en eindigt de route ook. Kijk voor actuele openingstijden van De Beekse toren en De Roos elders op de site.

De route is altijd te wandelen, de beschrijving is verkrijgbaar tijdens openingstijden van het infopunt:

maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur

Contact

Vrijthof 11
5081 CA Hilvarenbeek

info@bezoekhilvarenbeek.nl